Wat speelt er op het gebied van leren

Als een traditionele financiële organisatie door technologie nieuwe wegen inslaat dan betekent dit automatisch iets voor het huidige kennis en vaardigheden niveau van medewerkers. Zonder bij- of omscholing van medewerkers in traditionele functies of het aannemen van nieuw personeel, mis je als organisatie de boot en gaan concurrenten je voorbij. Je zult de competenties en ontwikkelpotentie in kaart moeten brengen. Met Strategic Workforce Management gaat het om het optimaal afstemmen van het personeelsbestand om als organisatie wendbaar en prestatiegericht te blijven.

Het investeren in opleidingen en ontwikkeling is één van de sleutelwoorden voor organisaties. Voor medewerkers is het aangereikt krijgen van deze mogelijkheid eveneens doorslaggevend wanneer het gaat om werkplezier en productiviteit. Actief bezig zijn – letterlijk en figuurlijk – met wellbeing, vitaliteit en het beschikbaar stellen van een persoonlijk ontwikkelbudget om up-to-date te blijven maakt men relevant, loyaal en tevreden. Bedrijfscontinuïteit en innoveren blijven op deze manier gewaarborgd.

Hoe kunnen wij hierin ondersteunen

Wat is de beste manier om tegelijkertijd ontwikkelbudget beschikbaar te stellen, vaardigheden te monitoren, opleidingen aan te bieden tegen interessante prijzen én grip te houden op onder andere compliance? Het aanbieden van een leerportaal is hiervoor de oplossing. Onder andere Rabobank en ABN AMRO maken al gebruik van onze leeroplossingen en dienstverlening.

Bloomville is marktleider in het organiseren van leren en we vertellen je dan ook graag meer over alle mogelijkheden. Wil je op voorhand graag inzicht in de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden en checken in hoeverre wij een interessante partner voor jouw organisatie zijn? Doe dan hier de Quick Scan of neem contact met ons op.

Benieuwd of jullie vraag aansluit op de dienstverlening van Bloomville?

Start de Quick Scan